BEYPAZARI ÇİFTÇİSİ; ÇOK ZOR DURUMDAYIZ!

05 Mart 2022 Cumartesi 21:01
BEYPAZARI ÇİFTÇİSİ; ÇOK ZOR DURUMDAYIZ!

Son günlerde üst üste gelen akaryakıt zamları başta olmak üzere gübre ve elektrik gibi tarımsal üretimde payı çok olan girdi maliyetlerinin artmasıyla Beypazarılı çiftçiler zor durumda olduklarını söyledi.

DÜN ZAM, BUGÜN ZAM, YARIN ZAM!

2 Mart gecesi benzine 88 kuruş, motorine 1 lira 51 kuruş zam gelmişti. 3 Mart gecesi de motorine 1 lira 33 kuruş, benzine 53 kuruş zam geldi. Zamlar bununla da kalmayıp, 4 Mart gecesinden itibaren geçerli olacak şekilde, benzinde 69 kuruş, motorinde ise 84 kuruşluk bir artış daha yapıldı. Böylelikle, benzinin litre fiyatı 18,85 liraya, motorinin litre fiyatı ise 19,91 liraya yükselerek litre fiyatı 20 lira bandına dayandı.

Ana geçim kaynaklarından birisi de tarım olan Beypazarı’nda ise bu fiyatlardan sonra tarımsal üretimin durma noktasına geleceği belirtiliyor. Ürettiğinin karşılığını alamayan Beypazarılı çiftçiler, üretim yapamayacak duruma geldiklerini söylerken, bu artışların ne kadar daha devam edeceği konusunda endişelerini dile getirdi.

TRAKTÖRÜN DEPOSU ÜÇ KAT PAHALI DOLUYOR

Mazot fiyatlarının bir yılda 6.75’ten 19.91’e çıktığını dile getiren Beypazarılı çiftçiler, gübrede de ton başı yaklaşık fiyatının 2 bin 700 liralardan 9-10 bin liralara tırmandığını söyledi. Bununla birlikte mazot fiyat artışının ardından da depolarının üç kat daha pahalıya dolmaya başladığını belirttiler.

ZAM EKİYORUZ!

Tarlaya zam ekiyoruz diyen Beypazarılı çiftçiler, son 1 yılda en az 4-5 katına çıkan girdi maliyetlerinin altında ezildiklerini, artan maliyetlerle üretim yapamaz hale getirildiklerini, borç batağında olduklarını ve işin içinden çıkamadıklarını dile getiriyor. 

BİRİ ARTIK BUNA DUR DESİN!

Bu artışlarla beraber öz mallarını satarak borçlarını ödeyemeye çalışacaklarını belirten çiftçiler, ‘Biri artık buna dur desin!’ diye feryat edercesine yetkililere seslendi.

3B Haber / Melih KARAALP

Son Güncelleme: 05.03.2022 21:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.