Beypazarı Çiftçisi Perişan Halde

15 Temmuz 2023 Cumartesi 15:25
Beypazarı Çiftçisi Perişan Halde

ABB Meclis Üyesi Atila Çelik, Beypazarılı çiftçilerin mağduriyetini dile getirdi.

Ekinlerini hasat eden çiftçiler, randevu sistemi nedeniyle TMO’ya satış yapamıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi randevu vermiyor, birçok çiftçi mağdur ediliyor.

Konu ile alakalı açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Beypazarı Meclis Üyesi Atila Çelik, “TMO’nun randevu sistemi nedeniyle çiftçilerimiz, ürünlerini TMO’ya (Toprak Mahsulleri Ofisi) satamıyor. Borcu olan çiftçilerimiz, borçlarını geciktirmemek adına ürünlerini TMO’dan daha düşük fiyat veren tüccarlara satmak zorunda kalıyor. Çiftçilerimizin girdi maliyetleri ile zaten beli bükülmüşken bir de yetiştirdiği ürünün karşılığını alamadığı için batma noktasına geliyor. Çiftçimizin binbir emekle ve alın teriyle yetiştirip hasat ettiğini mahsulü tarlada kalıyor. Müşteri yok, kimse almıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 750 lira, arpada 7 bin lira olarak açıklama yaptı ama TMO alım yapmıyor. Tüccar ise 4 bin-4 bin 500 lira veriyor.  Tarım Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) acilen etkili alım politikasını güçlendirerek piyasada hâkimiyetini sağlaması gerektiğini düşünüyoruz. Aksi takdirde çiftçimizin mahsulü tarlada kalıyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.