Beypazarı’na Yeni Seralar Kurulacak

25 Mart 2024 Pazartesi 14:58
Beypazarı’na Yeni Seralar Kurulacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi Beypazarı’na yeni seralar kuracak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Ankara için üreten Ankara” projesi kapsamında Beypazarı’na kurduğu iki adet sera ile kendi çiçeğini üreten ve istihdama katkıda bulunan seraların sayısını artıracak.

Her iki sera tesisinde yıllık ortalama toplam üretim kapasitesi 40 milyon adet üretim yapan ABB, 2023 yılında yıllık mevsimlik çiçek ihtiyacı yaklaşık olarak 18 milyon adet olan Ankara’nın 12 milyon adet çiçeği Beypazarı Seraları’nda üretti. Ayrıca, “Köylü Kadınları Destekleme Projesi” kapsamında Ankara’nın köylerinde yaşayan kadınlara ücretsiz bir şekilde dağıtılan mevsimlik çiçek fideleri, yetiştirildikten sonra sözleşmeli üreticilik modeli ile ücreti karşılığında kadınlardan geri satın alınarak Ankara’lı kadınlar istihdama dahil edildi. Yapılacak olan yeni seralarla birlikte bu istihdam oranının da büyük ölçüde artırılması hedefleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.