Beypazarı’nda Mansur Yavaş Rüzgarı

21 Şubat 2024 Çarşamba 16:57
Beypazarı’nda Mansur Yavaş Rüzgarı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı sebebiyle memleketi Beypazarı’na geldi.

Memleketinde büyük coşkuyla karşılanan Başkan Yavaş, CHP Beypazarı Belediye Başkanı adayı Dr. Özer Kasap ile tüm hemşehrilerinin karşısına çıktı.

Beypazarı’nın 25 yılda görmediği hizmeti, Mansur Yavaş döneminde gördüğünü ifade eden Dr. Özer Kasap, “Benim büyük ailem hepiniz hoş geldiniz. Biliyorsunuz ki yıllarca ilçemizde hekimlik yaptım. Birçok olayımızda ortak olduk. Bu şehrin sahibi sizlersiniz. Bende sizlerin teveccühü ile 5 yıl bu şehri sizlerle birlikte ortak akıl ve şeffaf yönetim anlayışıyla yönetmeye talip oldum. Mansur Başkanımızın Beypazarı’nda başlattığı ateş ondan sonrakilerin yönetim anlayışıyla birlikte artık sönmeye başladı. Bizler bu ateşi yeniden harlamak için çalışacağız. Ankara’da Mansur Başkanımız burada biz olduktan sonra çözülemeyen sorunumuz kalmayacaktır. 1 Nisan sabahı Beypazarı’mıza huzur gelecek. Hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Şimdi bulunduğu yeri Beypazarı’na borçlu olduğunu söyleyen Mansur Yavaş, “Merhaba Beypazarı’m merhaba, hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Hepinize sevgilerimi sunuyorum. 10 yıl boyunca burada belediye başkanlığı yaptım. İlçemizin adını turizm sayesinde tüm dünyaya duyurduk. Burada en büyük gücümüz siz Beypazarılı hemşehrilerim oldu. Betonu ve plastiği hizmet olarak gören yönetim anlayışını Ankara’da yıktık. Asıl hizmet, herkesi kucaklamak. Fikirlerine saygı duymak. Beton ve plastik görmek isteyenler bizim Beypazarı eserimizi anlayamıyorlar. Bizim zamanımızda çakarlı araç yok, reklam yok. 5 yıl boyunca Ankara’nın hiçbir yerinde fotoğrafımı görmediniz. Reklam yapmam, televizyonlara çıkmam, sadece sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımız işleri gösteriyoruz. Bizden öncedeki 25 yılda yapılan yeşil alandan daha fazla alan yaptık. Yaptığımız her harcamanın hesabını kuruşuna kadar görüyorsunuz. Başkaları gibi ben hesabımı öbür tarafta veririm zihniyetinde değiliz. Bu dünyada verilmeyen hesabı öbür tarafta hiç veremezsiniz. Bizimle birlikte Ankara yıllar sonra şeffaf belediyecilik anlayışıyla tanıştı. Tüm belediye başkanlarına çağrım şudur, ilk göreve geldikleri gün ki mal varlıklarını ve görev sonrasındaki mal varlıklarını açıklasınlar. Bunların dışında Beypazarı’na iki adet sera, e-spor merkezi, aile yaşam merkezi ve yaşlı bakım evi kazandırdık. Yaptığımız yatırım ile Seğmen su adı altında Uşakgöl suyumuzu tüm Türkiye tanıyacak. Birçok vatandaşımız orada istihdam edilecek. Büyükşehir yasası ile birlikte mahalle statüsü kazanan beldelerimizde itfaiyeler kapandı. Bizde bu konuda gerekli eğitimleri vererek mahallelerimize yangına ilk müdahale tankerleri verdik. Sosyal belediyecilik kapsamında Başkent kart ile vatandaşlarımıza yardımlarımızı ulaştırırken aynı zamanda mahalle esnaflarımıza kazanç sağlıyoruz. Et yardımı yapıyoruz Kasap kazanıyor, kırtasiye yardımı yapıyoruz kırtasiyeci kazanıyor, kantin yardımı yapıyoruz kantinci kazanıyor. Bunu Türkiye’de benden başka yapan yok. Emekliler 7.500 TL maaş alıyordu tuttular onu 10.000 TL yaptılar. Ekonomiden haberleri yok. Ev kiraları, gıda fiyatları almış başını gidiyor. Bu emekliler nasıl geçinecek diyen yok. Emekliye destek olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Onların zor şartlarda yaşamasına müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Yavaş, “ Özer Kasap kardeşim bizim yanımızda olmayı tercih etti. İnşallah el ele vereceğiz. Turizmi, tarımı gerekli desteklerle Beypazarı için bizler yapacağız. Özer Kasap ile birlikte 5 yıl hizmet etmek istiyoruz. Mitinge de geleceğim ve burada kalabalık rekoru kıracağız. Özer Kasap’ı sizlere sizlere emanet ediyorum. Güzel haberlerinizi bekliyorum.”

Son Güncelleme: 21.02.2024 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.