Uruşta Festival Havasında İftar Düzenlendi

03 Mayıs 2022 Salı 11:34
Uruşta Festival Havasında İftar Düzenlendi

Uruşlular Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan arefe günü toplu iftar organizasyonu pandemi dönemiyle birlikte verilen 2 yıl aranın ardından bu yıl 2000 kişinin katılımıyla coşkulu bir şekilde yapıldı.

Uruşlular Derneği ve Uruş Mahalle Muhtarlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen iftar organizasyonunda, semazen gösterileri, ilahi dinletisi ve çocuklar için çeşitli eğlenceler sergilendi. Uruşlular Derneği tarafından pamuk şeker, patlamış mısır, çöplü şeker, balon ve bayram harçlık kesesi iftar programına katılan küçük izleyicilere hediye edildi.

Uruşlular Derneği Başkanı Mustafa Büyükgedik yaptığı konuşmada "Değerli hemşehrilerim hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Uruşlular Derneği olarak nerede zor durumda bir Uruşlu gördüysek yetişmeye çalıştık çalışıyoruz. Hemşehrilerimizin yardımlarıyla sosyal yardımlaşma fonu oluşturduk ve bu fon ile fatura yardımı, gıda yardımı yapıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi tekrardan yaşatmak adına Fıslak günü gibi etkinlikler düzenleyerek bu gelenekleri yaşatmaya çalışıyoruz. Acılı gününde yakını vefat etmiş hemşehrilerimizin yanında olmak adına cenazelerimizde ücretsiz yemek dağıtımı yapıyoruz ve dernek olarak herkesin yanında olmaya çalışıyoruz.  Bu güzel günde yanımızda olan Uruşlu hemşehrilerime, civar köylerden gelen misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Rabbim sizlerden razı olsun, birliğimiz daim olsun herkese hayırlı bayramlar diliyorum" dedi.

Organizasyonun ardından katılımcılara selamlama konuşması yapan Uruş Mahalle Muhtarı Murat Uz "Değerli hemşehrilerim öncelikle hoş geldiniz, dernek yönetimimizle bu sene güzel bir iftar planladık ve çok şükür bizleri yalnız bırakmadınız. Bizleri yalnız bırakmayan değerli hemşerilerimize, değerli misafirlerimize çok teşekkürler. Hayırlı bayramlar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.