Beypazarı’nda Cumhuriyet Coşkusu

30 Ekim 2023 Pazartesi 09:52
Beypazarı’nda Cumhuriyet Coşkusu

Beypazarı’nda Cumhuriyet Coşkusu

Beypazarı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hanlarönü meydanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Kaymakam Vedat Yılmaz, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Büyükbaş, Kurum müdürleri, Siyasi partilerin ilçe başkanları, Gaziler ve Şehit yakınları ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kortej Renk Kattı

Cumhuriyetimizin 100.Yılı dolayısıyla düzenlenen Kortej Yürüyüşü kutlamalara renk kattı.

Beypazarı Kaymakamlığı koordinesinde Hatice Cemil Ercan Fen Lisesinin organize ettiği kortej yürüyüşü Namazgah sokaktan başlayarak, Gaz Lambası Müzesinde noktalandı. Yürüyüş halkın coşkusu ve ilgisiyle daha da renklendi.

Kaymakam Yılmaz Tebrikleri Kabul Etti

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Beypazarı’nda da coşku ve heyecanla kutlandı.

İlçe Kaymakamı Vedat Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri başta olmak üzere, resmi ve özel kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve diğer davetliler, Kaymakam Vedat Yılmaz'a tebriklerini sundu.

Cumhuriyet Coşkusu Etkinliklerle Devam Etti

Beypazarı Hanlar Önü Meydanı ve Bankalar Caddesi'nde düzenlenen törene, Kaymakam Vedat Yılmaz, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Büyükbaş, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Vedat Yılmaz ve Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, alanda bulunanların bayramını kutladı. Kaymakam Yılmaz, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterileri sunuldu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Tüm okullara ait öğrenci ve öğretmen gruplarının katılımıyla gerçekleşen tören geçişi, ilçe güvenlik birimleri ve tüm esnaf ve sanatkârlar odalarının da katkılarıyla eski günleri hatırlatarak renk kattı, program hatıra fotoğrafı çekilmesi sonrası sona erdi.

Fener Alayı Gerçekleşti

Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Beypazarı’nda fener alayı yürüyüşü gerçekleşti.

Beypazarı Kaymakamlığı koordinesinde gerçekleşen fener alayı yürüyüşüne Beypazarı halkı yoğun katılım gösterdi. Vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı ve meşalelerle Beypazarı Şehitliğine yürüdü. Gençler yürüyüş esnasında Türk bayrağını ellerinde taşıdılar.

Batuhan Dönmez Parkı’ndan başlayan yürüyüş Beypazarı Şehitliğinde İlçe Müftüsü Ahmet İnciler'in duası sonrası sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.