Beypazarılı Öğrenciler İçin Kurumlar Arası İş Birliği Protokolü İmzalandı

16 Kasım 2022 Çarşamba 14:05
Beypazarılı Öğrenciler İçin Kurumlar Arası İş Birliği Protokolü İmzalandı

Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan tarım bölümünde öğrencilerin eğitim niteliğini arttırmak, tarım alanında öğretmen açığını telafi etmek, öğrencilere seralarda uygulama ve staj imkanı sağlamak ve bu alandan mezun olan öğrencilere iş istihdamı sağlamak hedefiyle Milli Eğitim Bakanlığı, Beypazarı Belediyesi ve Beypazarı Ziraat Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Öğrencilerin eğitimlerine, başarı seviyelerini yükseltecek bilimsel ve sosyal faaliyetlere ve fiziki mekan kullanımına olanak sağlayacak protokol kapsamında bölgede tarım teknolojilerindeki gelişmeler ön plana çıkarılarak farkındalık oluşturulması için çalışmalar yapılacak.

Protokol kapsamında Beypazarı Belediyesi tarafından 2016 yılında 120 dönüm arazi üzerine kurulan Örnek Meyve Bahçesi, Tohum Eleme Tesisi ve Sera Kompleksi içerisinde yer alan 30.000.000 adet fide üretim kapasitesine sahip 3000 metrekaresi otomasyonlu ve 4000 metrekaresi topraklı olmak üzere toplamda 7000 metrekare kapalı sera alanında öğrenciler uygulama ve staj imkanı bulacak.

Hayata geçirdiği yeni teknoloji ve projelerle hedeflerini büyüten, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri arasında döner sermaye ciro sıralamasında Türkiye'de birinci sırada yer alan Beypazarı Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi imzalanan işbirliği protokolü kapsamında belediye sera kompleksinde fide üretim çalışmaları yapılması planlanırken aynı zamanda bir meyve ve sebze kurutma tesisi de kurulacak.

Ayrıca protokol kapsamında tarım alanında öğrencilere burs imkanı sağlanması ve iş istihdamı oluşturmak maksadıyla iş birliği yapılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.