Beypazarılı Çiftçilerden Adaletsiz ve Yetersiz Tohum Dağıtımına Tepki

01 Kasım 2022 Salı 19:35
Beypazarılı Çiftçilerden Adaletsiz ve Yetersiz Tohum Dağıtımına Tepki

“Mansur Yavaş’ın vereceği yardımları biz vereceğiz” diyerek Bakanlık'tan alınan tohumları dağıtan Ak Parti Ankara İl Yönetimi ve belediyelerine Ayaşlı çiftçilerden sonra Beypazarılı çiftçilerden de tepkiler gelmeye başladı.

Dağıtımların adaletsiz ve yetersiz olduğunu vurgulayan Beypazarılı çiftçiler, Ak Parti tarafından dağıtılan tohumların yetersiz ve adaletsiz şekilde dağıtımın olduğunu ifade ederek, Ankara Büyükşehir Belediyesi tohum desteklerinin daha fazla ve adil şekilde dağıtımının yapıldığını belirtti.

Ak Parti Ankara İl Yönetimi tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen tören ile Beypazarılı çiftçilere ‘Tohum bizden üretim sizden’ şeklinde 100 ton buğday tohumu dağıtımı yapıldığını Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan sosyal medya hesabından duyurmuştu. Yardım alamayan çiftçilerin tepkileri üzerine yapılan araştırmalar sonucunda Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından aynı buğday tohumu yardımların yaklaşık 350 ton olarak yapıldığı bilgilerine ulaşıldı. Ayrıca edinilen bilgiler dahilinde aynı dönemde Beypazarılı çiftçilere, 100 ton nohut, 352 bin adet sebze fidesi ve 155 ton arpa tohumu ile 2 milyon TL’lik mazot desteği yapıldığı ortaya çıktı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.