Beypazarı Ticaret Odası'ndan VERBİS Duyurusu

30 Aralık 2021 Perşembe 11:34
Beypazarı Ticaret Odası'ndan VERBİS Duyurusu

Kişisel Verileri Koruma Kanunu düzenlemesinde son gün 31 Aralık. Şirketlerin veya özel nitelikli kişisel veri işleyen işyerlerinin bu yükümlülüğü yerine getirmesi gerekiyor.

Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları ile yurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen süre için zaman azaldı.

Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilançosu 25 milyon TL’ den az olup ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen sürenin 31.12.2021 tarihinde sona eriyor.

VERBİS sistemine yıl sonuna kadar kayıt yaptırmayanlara ise idari para cezası uygulanacak. 31 Aralık 2021 tarihine kadar kayıt yaptırmayan firmalara yüklü para cezaları uygulanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.