BEYPAZARI 26.ULUSLARARASI FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

30 Mayıs 2022 Pazartesi 10:00
BEYPAZARI 26.ULUSLARARASI FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl 26.sı yapılacak olan Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Tarih, Kültür ve Turizm Festivali için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Geçmişten günümüze buram buram tarih kokan, yıllar boyu gümüşü, bakırı, demiri, deriyi, ipeği işleyen ellerin sanatı saklı kültür ve turizm kenti Beypazarı, 26.Uluslararası Beypazarı Festivali için gün sayıyor.

10-11-12 Haziran tarihlerinde düzenlenecek etkinliklere, Türkiye'nin her bölgesinden gelecek ziyaretçilerin ilçeye akın etmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllardaki etkinliklerden daha yoğun geçecek festivalde, konserler, sergiler, sokak sanatçıları, yarışmalar, tarih kültür ve turizm tanıtım standları, animasyon gösterileri ile dolu dolu geçecek. Beypazarı'nın yöresel gıdaları, Beypazarı kurusu, tarhanası, ev makarnası, cevizli sucuğu, dolması, 80 katlı baklavası gibi ürünleri de festivalde davetlilere satışa sunulacak.

DÜNYA KÜLTÜRLERİ BULUŞACAK

10 Haziran Cuma günü başlayacak olan festival kapsamında geleneksel ata sporlarımızdan, kılıç kalkan oyunu ve demir dövme gösterileri ile mehteran ve seğmen ekibi gösterileri gerçekleşecek. İlçe merkezindeki gösteri alanlarında yabancı ülkelerin halk dansları toplulukları kültürel özelliklerini yansıtan gösterilerle etkinliklere renk katacak. Üç gün boyunca şehrin farklı bölgelerinde çeşitli etkinlik ve gösteriler ile devam edecek.

KONSERLER İLE MÜZİĞE DOYULACAK

10 Haziran Cuma günü Cevher, 11 Haziran Cumartesi günü Mustafa Yıldızdoğan ve Mustafa Taş, 12 Haziran Pazar günü ise İsmail Altunsaray ve İlçe Stadyumundaki büyük konserde Ebru Yaşar sahne alacak.

BAŞKAN KAPLAN’DAN FESTİVALE DAVET

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ‘’Etkinlikler için hummalı çalışmalarımızın sonuna yaklaş­tık, pandemi sebebiyle ara verdiğimiz Beypazarı Festivalimizi bu yıl büyük bir coşkuyla kutlanacağız. Tarih ve Kültüre önem veren herkesi festivalimize davet ediyorum.’’ dedi.

Son Güncelleme: 30.05.2022 10:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.