Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Beypazarılı Kadın Üreticilere Destek

02 Şubat 2022 Çarşamba 09:54
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Beypazarılı Kadın Üreticilere Destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘kadın dostu’ uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Başkent’te kadın hayvan yetiştiricilerini girişimciliğe teşvik etmek ve ekonomik olarak güçlenmelerini sağlamak amacıyla 25 ilçede hayvan yemi olarak kullanılan mısır silajı dağıtımına başladı.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kadın hayvan yetiştiricilerini girişimciliğe teşvik etmek, üretimden kopmamalarını sağlamak ve ekonomik yönden destek olmak için 1 ila 20 adet arası büyükbaş hayvanı olan kadın yetiştiricilere kişi başı ikişer ton mısır silajı desteğinde bulunuyor.

Yüzde 100 hibeli olarak gerçekleştirilen silaj desteği kapsamında Beypazarı'nda hayvancılık belgesi ile başvuruda bulunan büyükbaş hayvancılıkla uğraşan 63 kadın yetiştiriciye toplamda 126 ton silaj yem desteği sağlandı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Beypazarı Meclis Üyesi Atila Çelik, "Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız aracılığıyla ilçemizde büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan kadın yetiştiricilerimize, Gölbaşı Karaoğlan bölgesindeki kendi arazimizde ürettiğimiz mısırlardan elde ettiğimiz silajların ücretsiz olarak dağıtımını yaptık. Üreticilerimizin maliyet çıktılarını azaltarak daha fazla kazanç elde etmeleri için desteklerimize devam edeceğiz." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.