ANFA Beypazarı’nda Üretiyor, Ankara Kazanıyor

24 Ekim 2023 Salı 14:03
ANFA Beypazarı’nda Üretiyor, Ankara Kazanıyor

ANFA Genel Müdürlüğü, Beypazarı’nda bulunan seralarında üretime devam ediyor.

ANFA, Eti Soda firmasıyla ortak proje kapsamında 2021 yılında kurulan ilk serasında ve yine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Ankara için üreten Ankara” projesi kapsamında 2023 yılında tamamen ANFA Genel Müdürlüğü’nün imkânlarıyla açılan ikinci serasında da; Ankara’nın yeşil alanlarında kullanabilmek, Ankaralı üreticilerle koordineli ortak çalışma yürütmek, kırsal kesimi destekleme kapsamında özel projeleri yürütmek ve serbest pazarda perakende ve toptan satışlar yapabilmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren seralarında, mevsimlik çiçek, sebze fidesi ve saksılı tıbbi aromatik bitkiler üretimlerini yaparak farklı alanlarda kullanılması sağlanıyor.

Her iki sera tesisinde yıllık ortalama toplam üretim kapasitesi 40 milyon adet olmakla birlikte, 2023 yılında toplamda 12 milyon mevsimlik çiçek üretimi gerçekleştirilmiştir. Ankara’nın yıllık mevsimlik çiçek ihtiyacı yaklaşık olarak 2023 yılında 18 milyon adettir, bu rakamın 12 milyon adedi Beypazarı Seraları’nda üretilmiştir.

Beypazarı Sera tesisine kurulan Bitki Evi şubesi ile vatandaşa perakende satış imkânı da sunan ANFA, Bitki Evi şubelerinde seralarda üretilen ürünlerin satışını yapmaktadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.