ABB Dünya'da Bir İlki Gerçekleştirdi

08 Nisan 2022 Cuma 17:29
ABB Dünya'da Bir İlki Gerçekleştirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, dünyada bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın daha önce prototipini tanıttığı ve dünyanın seri üretime geçilen ilk dönüştürülmüş yüzde 100 elektrikli otobüsleri EGO Genel Müdürlüğüne bu ay içerisinde teslim edilecek. İlk etapta tanıtılan prototipin yanında 7 otobüs daha sahaya çıkmaya hazır hâle getirilirken, ABB Başkanı Yavaş da otobüsün test sürüşüne katılarak şehir turu attı.

25 Şubat 2021 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın “Bundan sonra Ankara’nın sokaklarında inşallah elektrikli otobüsleri göreceğiz” diyerek prototipini tanıtmasıyla başlayan ve 20 Ekim 2021 tarihinde EGO Genel Müdürlüğü ve BELKA AŞ arasında yapılan iş birliği ile ilk etapta 22 otobüsten kullanım süresi dolan 7 otobüs sahaya çıkmak üzere hazır hâle getirildi. Otobüsler, dünyada seri üretime geçilen ilk dönüştürülmüş yüzde 100 elektrikli otobüs olma özelliğini taşıyor.

EGO Genel Müdürlüğünden alınan 7 otobüsün dönüşüm süreci tamamlanırken, dizelden dönüştürülen yüzde 100 elektrikli otobüslerin test sürüşüne ABB Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Meclis üyeleriyle birlikte dizelden elektrikliye dönüştürülen otobüsle Ankara Büyükşehir Belediyesi önünden başlayarak Sıhhiye, Kızılay, Cinnah, Çankaya Caddesi, Atatürk Bulvarı, Kızılay ve Ulus güzergâhında şehir turu atan Yavaş, Başkentlileri de selamladı. Başkan Yavaş, sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Dünyanın seri üretime geçilen ilk dönüştürülmüş %100 elektrikli otobüsünü üreten belediye olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. İlk etapta doğa dostu, temiz enerjili, dönüştürülmüş otobüs prototipimize ek olarak 7 otobüsümüzü daha sizlerle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.