Uruş Mahallesi'nde Doğa Kazandı

12 Nisan 2022 Salı 14:29
Uruş Mahallesi'nde Doğa Kazandı

Beypazarı Uruş Mahallesi sınırları içinde ve Güdül İlçesi’ne bağlı Kırkkavak, Tahtacıörencik, Kayı, Kavaközü, Karacaören, Taşören, Adalıkuzu, Garipçe, Bozköy Mahallelerinin yakınında, açık ocak usulüyle maden (sepiyolit: kil) çıkarılmasını ve bir kırma-eleme tesisinde işlenmesini öngören proje, bölgede gelişmekte olan doğa dostu tarım ve hayvancılık faaliyetlerine ve yerel halkın sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına geri dönüşü olmayan zararlar verme tehlikesi taşıyan maden ocağı için verilen "ÇED gerekli değildir" raporuna açılan dava ve verilen mücadele sonucunda durdurma kararı verildi. 

Uruş Mahallesi Muhtarı Murat Uz ve Uruşlular Derneği Yönetim Kurulunun yaptığı ortak açıklamada, "Kıymetli hemşerilerimiz bugün maden ocağı ile ilgili duruşma için Ankara'ya gittik dernek başkanımız ile birlikte duruşmaya katıldık. Davada hakimler ÇED gerekli değildir kararı için yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Hepimizin gözü aydın maden ocağı davasının birinci ayağını durdurduk bizleri bu davada yalnız bırakmayan tüm bürokratlara, STK'lara, muhtarlarımıza, komşu köylülerimize, hemşerilerimize ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz. Bundan sonra muhtemelen gelecek olan ÇED sürecinde de aynı azim, kararlılık, mücadele ve birlik beraberlik içerisinde bir daha açılmamak üzere bu maden davasını kapatmak dileğiyle hepinize saygılarımızı sunuyoruz." ifadelerine yer verildi.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.