Milli Aşevi Projesi’ne Referans Beypazarı Aşevi

24 Ekim 2022 Pazartesi 09:19
Milli Aşevi Projesi’ne Referans Beypazarı Aşevi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, havaların soğumasıyla birlikte programına aldığı “Milli Aşevi Projesi” ile Türkiye genelinde 236 binden fazla vatandaşa yemek yardımında bulunacak. Projeye referans ise Beypazarı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aşevi oldu.

Beypazarı'nda yaşayan vatandaşlara yardım eli uzatan aşevi, her gün 456 kişiye 3 çeşit sıcak yemek dağıtıyor. Aşevi ekipleri, sabah saatlerinde yemek yapımına başlayarak öğlen ve akşam için toplam 2 bin 736 porsiyon yemek hazırlıyor.

2001'de kurulan aşevi kurulduğu günden bu yana 3 milyondan fazla vatandaşın yemek ihtiyacını karşıladı. Aşevinde günlük 2 çeşit yemek hazırlanıyor ve menüye çorba, yoğurt, meyve ya da tatlı ekleniyor. Aşevinden sorumlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Alaattin Biçen, "Kişi sayısına, yıllık maliyete göre bize bütçe veriliyor. Ayrıca vatandaşlar da bağışta bulunuyor. Hem devletimiz hem de vatandaşlarımız bizi yalnız bırakmıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Yeni Şafak / Merve Safa Akıntürk 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.