MANSUR YAVAŞ: "HALKIN PARASINI HEBA ETMEDİK"

08 Eylül 2022 Perşembe 09:08
MANSUR YAVAŞ: "HALKIN PARASINI HEBA ETMEDİK"

Ankara Büyükşehir Belediyesi insan odaklı belediyecilik anlayışı ile önemli tesisleri Başkente kazandırmaya devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beypazarı, Nallıhan, Ayaş gibi dış ilçelere hizmet veren otobüslerin cadde ve sokaklarda indirme bindirme yaparak neden olduğu trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi adına ilçe otobüslerini tek bir merkezde toplamak amacıyla “Başkent İlçeler Terminali”ni inşa ederek vatandaşların hizmetine açtı.

Açılış töreninde konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, ‘’Geride bıraktığımız 3 yıl boyunca kentimizin yalnızca asri ihtiyaçlarıyla ilgilendik. Halktan aldığımız paraları heba etmeden ve her kuruşun hesabını vererek çalıştık. Ürettik, destekler verdik. Halkın sağlığını, halkın canını, esnafımızın ihtiyaçlarını, öğrencilerimizi, çiftçilerimizi, garip gurebayı önceledik. Atıl projelere asla tenezzül etmedik. Kentimize, yeni köprülü kavşaklar, bağlantı yolları, yeşil alanlar kazandırdık. Toplamda 33,5 KM’lik dört yeni metro hattı için süreci ilerletiyoruz. 2013 yılından beri yeni otobüs alınmayan kentimize kırmızı rengiyle dört yüz civarında yeni otobüs kazandırırken, büyük altyapı projelerimize aralıksız devam ediyoruz. Bu kentte hiç bisiklet yolu yoktu, şimdi her geçen gün mavi yolların sayısı artıyor. Bu kentte Büyükşehir Belediyesinin hiç kreşi yoktu; şimdi 17 adet açtık, daha da açacağız. Bu kentte hiç teknoloji merkezi yapılmamıştı, şimdi 3 adet merkezimizde gençler çalışmalarını sürdürüyor, dördüncüsünü tamamlamak üzereyiz. Bu kentte öğrenci abonmanı yoktu, şimdi gençler ucuz ulaşım hakkından faydalanıyor, ucuz su temini sağlıyor.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 08.09.2022 09:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.