Karaşar Mahallesi'nde Yapımı Planlanan Biyokütle Enerji Santrali TBMM Gündeminde

22 Şubat 2022 Salı 13:49
Karaşar Mahallesi'nde Yapımı Planlanan Biyokütle Enerji Santrali TBMM Gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Beypazarı Karaşar Mahallesi’nde yapılması planlanan biyokütle enerji santrali hakkında “Çed gerekli değildir” kararı verilmesini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a sordu.

Vekil Yeşil, vermiş olduğu soru önergesinde, biyokütle santralı yapılması düşünülen proje alanının etkilediği alanda birçok bağ ve bahçe olduğunu ifade ederek yaban hayatı bakımından zengin olan bölgede Yılki atlarının, geyiklerin ve etrafı ormanlarla çevrili bölgedeki yöre halkının geçimini ormancılık ve hayvancılıkla sağladığını belirtti.

Biyokütle enerji santralinin kömürlü termik santrallerden daha fazla atmosfere karbondioksit partikül bıraktığını söyleyen Yeşil, 1650 metre rakıma sahip olan proje alanının etrafının ormanlarla çevrili ve yeraltı su kaynakları bakımından da zengin olması nedeniyle korunması gereken bir bölgeye yapılacak santralin çevresel etki değerlendirilmesinin yapılmamasının dahi başlı başına bir facia olduğunu söyledi. Ayrıca santralin çalışması için gereken odun miktarının yüksek olması nedeniyle Karaşar bölgesindeki ormanların da tehlike altında olduğunu ve santralin çalışması nedeniyle yalnızca Beypazarı’nın değil, tüm Ankara’nın hava kirliliği yükünün artacağını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.