“Havuç Lokumu” Beypazarı Ticaret Odası’nın Tescilli İkinci Ürünü

16 Haziran 2022 Perşembe 12:39
“Havuç Lokumu” Beypazarı Ticaret Odası’nın Tescilli İkinci Ürünü

Ankara’nın tarihi, turistik ve yöresel değerleri ile ünlü ilçesi Beypazarı’nda üretilen “Havuç Lokumu” coğrafi işaret başvurusunda bulunan Beypazarı Ticaret Odası ‘Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ni aldı.

Türk Patent ve Marka Kurumunda düzenlenen törene, Patent Başkan Vekili Cemil Başpınar, Beypazarı Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Melih İnan ve Genel Sekreter Mehmet Yurdakul katıldı. Başpınar, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Özdemir’e tescil belgesini teslim etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Beypazarı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Göçmen, yerel kültürün önemli bir unsuru olan yöresel lezzetlere sahip çıkmaya çalıştıklarını belirtti.

Göçmen, “Turizmde Marka Şehir haline gelen Beypazarı’nda geleneksel lezzetlerimizden, Beypazarı Kurusu coğrafi işaret tescilinden sonra, şimdide Havuç Lokumunun Coğrafi İşaret Tescilini alarak, yöresel lezzetlerimizi geleceğe, özünü kaybetmeden taşımanın gayreti içerisindeyiz. Beypazarı Havuç Lokumunun belirlenmiş standartlarda üretilmesinde, denetlenmesinde ve geleneksel lezzetinin korunmasında bu belgenin katkı sağlayacağı bir gerçektir. Beypazarı Ticaret Odası olarak, coğrafi işaret tescilini aldığımız tüm yöresel lezzetlerimizin üretiminden, denetimine kadar tüm aşamalarında diğer kurumlarla iş birliği içinde çalışıp, Türkiye’yi aşarak yurt dışı pazarda da yer almaları için gerekli gayreti göstereceğiz. İlçemize ve üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.