Beypazarı’nda Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı Yapıldı

07 Mart 2022 Pazartesi 12:01
Beypazarı’nda Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı Yapıldı

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Türkiye’deki tüm resmi ve özel okullarda eş zamanlı “Deprem Tahliye Tatbikatı” yapıldı. Tatbikat okullarda saat 11:30’da sirenlerin çalmasıyla başladı. Tüm öğrencilerin katıldığı ve gerçeği aratmayan tatbikat AFAD, Türk Kızılay, UMKE, Mag Ame ve Türkiye İzcileri ekipleri koordinasyonunda gerçekleşti.

Siren sesini duyan her öğrenci 2 dakika boyunca sıraların yanında “çök, kapan, tutun” pozisyonuna geçti. Sarsıntının bittiğini haber veren ikinci sirenin çalmasıyla öğrenciler sınıftan tahliye edilip önceden belirlenen toplanma alanlarına geçti.

Beypazarı'ndaki Akşemsettin Ortaokulu'ndaki tatbikatta yer alan Beypazarı Kaymakamı Oktay Erdoğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun da deprem anını öğrencilerle birlikte yaşadı.

Tatbikat sonrasında Kaymakam Oktay Erdoğan, Türkiye'de 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen tatbikatın Beypazarı’nda da başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Son Güncelleme: 07.03.2022 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.