Beypazarılı Kıbrıs Gazileri Yurda Döndü

17 Kasım 2022 Perşembe 11:32
Beypazarılı Kıbrıs Gazileri Yurda Döndü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun 39. Yıl Dönümü kutlamalarına katılmak üzere KKTC'ye giden Beypazarılı gaziler yurda döndü.

48 yıl önce Kıbrıs'a barışı ve huzuru götürmek için giden ve canlarını ortaya koyan Kıbrıs Gazileri, uzun bir aradan sonra Yavru Vatanı görme heyecanını yaşadı. Beypazarı Belediyesi tarafından Beypazarı Şehitler ve Gaziler Derneği gazileri için Yavru Vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gezi düzenlendi. Düzenlenen gezide savaştığı toprakları yeniden gören Gaziler Kıbrıs’taki anılarını yad etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Cumhurbaşkanlığı makamında kabul edilen Beypazarılı gaziler KKTC Cumhurbaşkanlığının özel izni ile kendilerine açılan Kapalı Maraş bölgesini gezmelerinin ardından Gazimağusa'da bulunan ecdad yadigarı Lala Mustafa Paşa Camii ve Kaleiçi’ni görme fırsatı buldu.

15 Kasım günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 39. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki resmi geçit törenine katılan gaziler, Barış ve Özgürlük Anıtı, Müze gemisi, Karaoğlanoğlu Şehitliği ve Boğaz Şehitliği’ni ziyaret edip silah arkadaşlarına dua ettiler.

Kahraman Gaziler programı organize eden ve kendilerine bu imkânı sağlayan Beypazarı Belediyesi ve Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'a teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.