Beypazarı Kınalı Eller’den Havuçlu Baklava

21 Kasım 2022 Pazartesi 13:57
Beypazarı Kınalı Eller’den Havuçlu Baklava

Beypazarı'nın meşhur 80 katlı baklavası, yine ilçenin en önemli gelir kaynaklarından olan Havuç ile yorumlandı. Beypazarı Kınalı Eller Kooperatifi, havuçlu baklavayı dünya pazarına açmak istiyor.

Beypazarı Kınalı Eller Kooperatifi Başkam Serpil Deniz, "Havuç baklavası oldukça rağbet görüyor. Baklavanın içerisine havuç koyup, şerbetini de havuç suyuyla hazırlıyoruz" dedi.

Beypazarı'nın meşhur havucunu 80 katlı baklavalarında kullanarak farklı bir lezzet oluşturan Beypazarı Kınalı Eller Kooperatifindeki kadınlar, "El açması 80 katlı baklavamızı, Beypazarı'nın havucuyla tatlandırdık. Sadece el birliği değil, fikir birliği de yaparak yeni lezzetler ortaya çıkarmaya gayret ettik" diyor.

Beypazarı’nda iki yıl önce kurulan ve kadınların istihdamına katkı sağlamayı amaçlayan Beypazarı Kınalı Eller Kooperatifi, ilçeye has ürünlerle yeni tatlar oluşturuyor. Kadınlar, havuçlu baklava ile ortaya farklı bir lezzet çıkararak bu lezzeti dünya pazarına açmak istiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.