Beypazarı Havuç Lokumu İmalatçıları Sektör Toplantısı Yapıldı

14 Eylül 2022 Çarşamba 15:06
Beypazarı Havuç Lokumu İmalatçıları Sektör Toplantısı Yapıldı

Coğrafi İşaret Belgesi ile Beypazarı Havuç Lokumu’nun kazandığı öncelikler, üretimi, pazarlanması, yapılması gereken denetimler, sektör sıkıntıları ve çözümlerini istişare etmek üzere toplantı düzenlendi.

Beypazarı Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Beypazarı’nda Havuç Lokumu İmalatı yapan firmalar katıldı.

Beypazarı Havuç Lokumunun tescilinin ilçe tanıtımında önemli yer alacağını belirten BTO Başkanı Ahmet Göçmen; Oda olarak Yöresel Ürünlerimize sahip çıkmak, gelecek nesillere taşımak, değerlerinin korunmasına katkı sağlamak ve haksız rekabetin önüne geçerek, standartlarına uygun üretim gerçekleştirilmesini sağlamak amacı ile Coğrafi İşaret Tescil Belgesinin alındığını belirtti.

İlçedeki havuç lokumu imalatçılarının davet edildiği toplantıda, sektörlerindeki sıkıntılar ve çözüm önerileri, imalatçıların bu konudaki yasal sorumlulukları ve fason üretime karşı yapılabilecekler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantının sonunda Havuç Lokumu İmalatçıları ile paketlemede kullanma zorunluluğu bulunan tescil ve mahreç işareti logosu ile tescil belgesinin birer nüshası teslim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.