Beypazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden KDV Denetimi

15 Şubat 2022 Salı 14:10
Beypazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden KDV Denetimi

Temel gıda maddelerinde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesiyle ilgili kararın Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte Beypazarı Belediyesi zabıta ekipleri, zincir marketler başta olmak üzere kentteki tüm marketleri kapsayacak şekilde KDV denetimine başladı.

Raflarda etiket bulunup bulunmadığını inceleyen ekipler, satılan ürünlerin kasa fişlerini de kontrol edip ürünlerin kasada kesilen fişlerinin KDV oranının yüzde 1 olarak kesilip kesilmediği ve raflardaki fiyat ürün etiketlerinde düzenleme yapılıp yapılmadığı kontrol etti. Fahiş fiyat yansıtan veya etiket ile kasa fiyatları arasında fark bulunan işletmelere gerekli uyarılarda bulunuldu.

Denetimlere aralıksız devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ‘’Gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesine yönelik düzenlemenin ardından zabıta ekiplerimiz ilçede faaliyet gösteren market, bakkal ve diğer gıda maddesi satan işyerlerinde KDV indirimi denetimlerine başladı. Ekiplerimiz ürünlerde etiket ve son kullanma tarihlerini kontrol ederek, reyonlardan aldıkları ürünlerin kasa fişi ve reyon fişi arasındaki fiyatlarını inceliyor. Zabıta ekiplerimiz, vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi adına KDV indirimlerinin uygulanıp uygulanmadığını konusunda da titiz bir çalışma yürütüyor. İş yerlerine bu konuda gerekli uyarıları yapan ekiplerimiz kurallara uymayan işletmeler hakkında da gerekli yasal işlemleri uyguluyor.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.