Belediye-İş Sendikası'ndan Rekor Zam

06 Nisan 2022 Çarşamba 16:51
Belediye-İş Sendikası'ndan Rekor Zam

Belediye-İş Sendikası ve Polatlı Belediyesi arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde rekor oranda zam alındı.

Polatlı Belediyesi, sürekli işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesinde yüzde 51'e varan oranda zam vererek, çalışanlarının maaşına rekor düzeyde bir iyileştirme yaptı. 

Belediye-İş Sendikası ve Polatlı Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi yüzleri güldürdü. Belediye bünyesinde çalışan sürekli işçiler, yapılan anlaşma kapsamında primler ve bir yıllık zam neticesinde yüzde 51'e varan oranda iyileştirme ve sosyal haklar ile maaşlarını alacak. Toplu iş sözleşmesini imzalayan Belediye-İş Sendikası üyeleri ise yapılan zammın Polatlı Belediyesi tarihinde bir rekor olduğunu söyledi.

Toplu iş sözleşmesini imzalayan Belediye-İş Sendikası Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Nevzat Metin, "Polatlı Belediyesi ile yapmış olduğumuz TİS görüşmeleri neticesinde belediye tarihinde rekor bir zam aldık. Görüşmelerimiz esnasında işçi ve emekçinin yanında olduğunu vurgulayarak Polatlı Belediyesi emekçilerini enflasyona ezdirmeyen ve haklarını almasını sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Mürsel Yıldızkaya'ya çok teşekkür ediyorum." dedi. 

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya da konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada; “Ülkemizin içerisinde bulunduğu şartları göz önünde bulundurarak işçi kardeşlerimizi mutlu edecek yüksek bir oranla Toplu İş Sözleşmesine imza attık. Ekonomik şartların getirdiği zorlukları biliyoruz. Gelişen şartlara göre yeniden değerlendirme yapacağız. Anlaşmamızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.