Başkentli Genç Muhabirlerin Yazdığı Haberler Kitapçık Hâline Getirilecek

22 Mayıs 2023 Pazartesi 10:01
Başkentli Genç Muhabirlerin Yazdığı Haberler Kitapçık Hâline Getirilecek

Başkentli çocuk ve gençlere meslekleri tanıtan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beypazarı’nda ve Kesikköprü Kamp Alanı’nda yaşayan 9-14 yaş aralığındaki öğrencilere içerisinde gazete şablonu, not defteri, kalem ve basın kartı bulunan basın kiti dağıttı.

Haber değeri taşıdığını düşündükleri olayları gazete şablonuna yazacak olan çocuklar, bu sayede gazetecilik mesleğini tanırken ilk haber deneyimlerini de yaşamış olacak. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi genç muhabirlerin haberlerini toplayacak ve kitapçık hâline getirecek.

Öğrenci dostu uygulamalarıyla dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli gençlere meslekleri tanıtıyor.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ile Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı iş birliğinde Başkentli 9-14 yaş aralığındaki çocuklara basın kiti dağıtmaya başladı.

HABERLER KİTAPÇIK HÂLİNE GETİRİLECEK VE MANSUR YAVAŞ’A SUNULACAK

Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ekiplerinin hazırladığı ABB logolu dosya ve içinde gazete şablonu, not defteri, kalem ve boya seti, yakalık- farklı renklerde yaka ipi ve plastik kartlık, sarı basın kartı ve sticker seti Beypazarı’nda ve Büyükşehir Belediyesinin Kesikköprü Yerleşkesinde 9-14 yaş aralığındaki öğrencilere dağıtıldı.

Yaşadıkları çevrede tanık oldukları ve haber değeri taşıdıklarını düşündükleri olayları gazete şablonuna yazacak olan öğrenciler, gazetecilik mesleğini tanırken ilk haber deneyimlerini de yaşamış olacak.

Çocuklar yazdıkları haberleri 1 Haziran’a kadar Beypazarı Aile Yaşam Merkezi’ne ve Kesikköprü Yerleşkesindeki idarecilere bırakacak. Acar muhabirlerin yazdığı ilk haberler Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından bir kitapçık hâline getirilecek ve Başkan Mansur Yavaş’a sunulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.