ANFA Beypazarı’ndaki Sera İnşaatında Sona Yaklaştı

07 Ocak 2022 Cuma 13:23
ANFA Beypazarı’ndaki Sera İnşaatında Sona Yaklaştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ANFA Genel Müdürlüğü Beypazarı’nda kurulacak olan sera inşaatında sona yaklaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve gelmesinin ardından ithal bitki ve çiçek alımına son verilmiş, bunun üzerine ANFA Genel Müdürlüğü sözleşmeli üreticilik yöntemiyle, Ankaralı üreticilerle çalışma kararı almıştı. Ankara’nın mevsimlik bitki ihtiyacını göz önünde bulundurarak hareket eden ANFA, sözleşmeli üreticilik projesine ek olarak Ankara’nın çevre ilçelerine kuracağı seralarla üretim kapasitesini artırarak bu ihtiyaca cevap vermeyi hedefledi.

Böylelikle maliyetleri azaltmayı hedefleyen ANFA, ilk sera tesisini Beypazarı Çakıloba Mahallesi’nde kuruyor. Alınan bilgiye göre 12 Bin metrekarelik arazi üzerine kurulan kapalı seranın, Ankara’nın önemli bir ihtiyacına cevap vereceği belirtiliyor. ANFA Genel Müdürlüğü ve Eti Soda A.Ş iş birliği ile kurulan seranın, en kısa sürede tamamlanarak üretime geçmesi bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
BeypazarıMansur Yavas
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.