Anadolu Parsı/Leoparı Türkiye'yi Geziyor

11 Ekim 2022 Salı 09:54
Anadolu Parsı/Leoparı Türkiye'yi Geziyor

48 yıl sonra Anadolu'ya dönen leopar, bir kez daha foto kapana yakalandı. Görüntüleri paylaşan Tarım ve Orman Bakanlığı, "Anadolu leoparını izlemeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Ankara Beypazarı'nda 1974'te bir leoparın vurulmasıyla ülkede Anadolu leoparının tükendiği düşünülüyordu. 2022'nin başlarında Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yerleştirilen foto kapan sayesinde görüntülenen Anadolu leoparı heyecan yarattı. Nesli tehlike altında bulunan hayvanın görüldüğü bölge gizli tutulurken, korunması için takibe alındı.

Bakanlık, Anadolu leoparının foto kapana yansıyan yeni görüntülerini Twitter'dan paylaştı. Bakanlık açıklamasında, "Ülkemizde varlığı kanıtlanan Anadolu leoparını bir kez daha görüntüledik. Neslin artsın çoğalsın, bu topraklarda hep var olasın. Anadolu leoparını izlemeye devam edeceğiz" denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.