“AKP Grubu Mansur Yavaş’ı Engellemek İçin ASKİ’nin İflas Bayrağını Çekti"

11 Ekim 2022 Salı 08:33
“AKP Grubu Mansur Yavaş’ı Engellemek İçin ASKİ’nin İflas Bayrağını Çekti"

ABB Meclisi’nde zaten maliyetinin yarısına satılan su ücretlerine AK Partili üyelerin önergesi ile verilen yüzde 50 indirim teklifi, alınan veto kararına rağmen yeniden kabul edildi.

Maliyeti 24 TL olan suyu 13 TL’ye satan ASKİ’nin su gelirleri artık yalnızca elektrik giderlerini dahi karşılayamayacak. İstanbul’da oy birliğiyle su ücretleri yüzde 40 artırılırken Ankara’da alınan bu kararla 30 yıldır yapımı beklenen ve temiz su temini ile sel taşkınlarını önleyecek projelerin yapımı yarıda kalacak.

ABB Meclisi’nde zaten maliyetinin yarısına satılan su ücretlerine AK Partili üyelerin önergesi ile verilen yüzde 50 indirim teklifi, alınan veto kararına rağmen yeniden kabul edildi. Yıllık 300 milyon metreküp su sağlanan Ankara’da ücretin 6 TL olması ile elde edilecek olan 1.8 milyar TL, ASKİ’nin 2.3 milyar TL olması beklenen yıllık elektrik giderini dahi karşılamayacak. Ara vermeksizin artan enerji, personel ve arıtma maliyetleri ile ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik şartlara rağmen alınan bu karar, ASKİ’nin tüm acil altyapı yatırımlarını durdurması anlamına geliyor.

Alınan karar gereği 30 yıldır yapımı beklenen ve Mansur Yavaş döneminde başlanan, maliyeti 1,6 milyar TL’yi geçen İvedik-Polatlı İçme Suyu Hattı’nın yapım çalışmalarının yanı sıra Mamak – Gölbaşı İçme Suyu Hattı ve Elmadağ İçme Suyu Hattı gibi dev projeler yarıda kalacak. Bunun yanı sıra 30 yıldır ihmal edilen ve yağışlarda su taşkınları yaşanmasına neden olan bölgelerde yapımı süren altyapı çalışmaları da durdurulacak. Karar ile Büyükşehir Belediyesinin tüm altyapı hizmetleri mali açıdan yapılamaz hale getirilip engellenecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.