AK Parti ve MHP'li Üyelerden Yatırıma Engel!

26 Temmuz 2022 Salı 11:03
AK Parti ve MHP'li Üyelerden Yatırıma Engel!

Ankara’nın Sincan ilçesi Yenikent Mülk Mahallesi’nde 165 milyon dolarlık yatırımla kurulması planlanan, ülke ekonomisine ve Sincan ile Kahramankazan ilçesine büyük katkı ve istihdam sağlayacak olan Kazan Soda Tesislerine ait arazide fonksiyonel düzenlemeyi içeren imar değişikliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin engeline takıldı.

Yaşanan ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu bir ortamda bazı yatırımlara engel olunması kafalarda soru işaretine neden oluyor.

Açılışı Ocak 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yapılan Ciner Grubuna ait Kazan Soda tesisleri Ankara ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

1,5 milyar dolarlık yatırımla Türkiye'yi alanında dünya lideri konuma getiren tesislerin büyümesine AK Parti ve MHP neden engel oluyor?

Kazan Soda projesinin yapılacağı alanda fonksiyonel düzenlemeyi içeren değişiklik, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla reddedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık yatırım için iş insanlarına çağrı yaptığı bir ortamda, Sincan ve Kahramankazan’a katkı sağlayacak dev üretim projesi için verilen ret kararı şaşkınlıkla karşılandı.

165 milyon dolar yatırımla kurulacak, ilk etapta 200 kişi istihdam edilecek ve mevcut 800 milyon doların üzerine 210 milyon dolar daha ihracat getirisi sağlayacak olan projenin arazisi Kazan Soda ve Hazine ortak arazisi olmakla birlikte Milli Emlak’tan uygun görüşü de bulunuyor.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın veto ettiği ret kararı ağustos ayı meclis toplantısında yeniden görüşülecek.

İmar değişikliği teklifini içeren Başkanlık yazısının kabul edilmesi halinde, trona madeninin çıkarıldığı Soda Külü Bikarbonat Üretim Tesisi kurularak üretim ve ihracatın yanı sıra bölge istihdamına ciddi bir katkı sağlanacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.